• Ostrovit Chlorella 500 mg / 90 tableta

Hlorela (lat. Chlorella vulgaris) je zelena mikroalga koja predstavlja najbogatiji prirodni izvor hlorofila. Hlorela, pored hlorofila obezbeđuje organizmu beta-karotin, vitamin B-12, gvožđe, nukleinske kiseline (RNK i DNK), kao i biljne proteine.

Alge su grupa jednoćelijskih biljaka koje rastu u čistoj vodi i koje nemaju pravi koren, stablo ili listove. Postoji preko 70000 vrsta, od kojih je veliki broj jestiv. Zbog velike količine nutrijenata, alge su veoma hranljive i korisne za zdravlje. Pored hlorofila, sadrže vitamine, minerale, celulozu, nukleinske kiseline, aminokiseline, enzime, a hlorela sadrži i karakteristični CGF (faktor rasta hlorele). U idealnim uslovima, koji podrazumevaju mnogo sunčeve svetlosti, čistu vodu i puno kiseonika, hlorela se umnožava neverovatnom brzinom, a njen reproduktivni ciklus traje manje od 24 sata.

Postoje na hiljade naučnih radova o hloreli koje su izvršile najpoznatije naučne ustanove u svetu. Kao i spirulina, hlorela ima vrlo visoku hranljivu vrednost i u velikoj meri može da bude od koristi ljudskom zdravlju. Sadrži kompleks B vitamina, vitamine E i C i minerale, naročito magnezijum, kalijum, gvožđe i kalcijum. Korisna je za digestivni sistem jer, zahvaljujući specifičnom faktoru rasta, izaziva i do četiri puta brže umnožavanje laktobacila, korisne crevne bakterije neophodne za funkcionisanje digestivnog sistema.

Neka od pozitivnih dejstava hlorele na organizam

- ubrzava metabolizam, jer vlakanaste materije u hloreli poboljšavaju varenje i pospešuju rast korisnih bakterija u želucu
- usporava starenje (zahvaljujuću visokim koncentracijama RNK i DNK)
- povećava broj imunoloških ćelija u abdominalnoj šupljini
- detoksikuje organizam
- korisna je za zdravu finkciju srca i krvnih sudova
- snižava visok krvni pritisak i nivo holesterola
- ubrzava rast dece i razvoj imunološkog sistema

Između ostalog, hlorela stimuliše aktivnost T-ćelija i makrofaga tako što povećava nivo interferona i na taj način pojačava sposobnost imunološkog sistema da se bori protiv bakterija, virusa, hemikalija ili stranih proteina. Makrofagi su velike ćelije koje okružuju i vare strane materije koje se nađu u organizmu, kao što su ćelije kancera, stranih proteina i hemikalija. Ali njihov broj je ograničen, čime je ograničena i mogućnost uklanjanja štetnih supstanci iz organizma. Hlorela pomaže stvaranje interferona, čime utiče na proizvodnju makrofaga, najjače prirodne odbrane organizma.

Bogat sadržaj hlorofila i magnezijuma hlorele utiče na poboljšanje stanja kardiovaskularnog sistema. Ćelije hlorofila su skoro identične sa hemoglobinom, ali hlorofil u sebi sadrži magnezijum, a hemoglobin gvožđe. Ovo je značajno jer je i magnezijum neophodan za pravilno funkcionisanje srca. Hlorofil je koristan za lečenje arterijske hipertenzije. Pročišćava creva, bubrege, jetru i krvotok i efikasan je kod anemije, jer stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Zbog svoje uloge transportera kiseonika do mozga, može se smatrati hranom za mozak.

Hlorela sadrži i digestivne enzime, hlorofilazu i pepsin. Ukoliko se pre upotrebe alge ne zamrzavaju, enzimi mogu da obave mnoštvo digestivnih funkcija u organizmu. U suprotnom, oni se uništavaju.

Hlorela je bazna i pomaže održavanje ravnoteže pH vrednosti u organizmu. Normalna pH vrednost je od 7,2 do 7,4, ali zbog nekvalitetne i neredovne ishrane, prekuvane i prerađene hrane, a naročito bezalkoholnih pića, pH vrednost pada i do 2,7, što je nekoliko hiljada puta veća kiselost od normalne. Ovo je značajno, jer razni uzročnici bolesti nastaju u kiseloj sredini, dok u baznoj ne mogu da opstanu. Stoga je neophodno održavati baznu sredinu u organizmu, tj. pH vrednost na normali.

Faktor rasta hlorele (CGF) je veoma značajan, ali je njegov mehanizam delovanja nedovoljno ispitan. Pošto hlorela ima sposobnost da se kvantitativno uvećava i do četiri puta u dvadeset sati, što ne može ni jedna druga biljka na zemlji, utvrđeno je da taj njen mehanizam uzrokuje brže zarastanje oštećenih tkiva i brži rast kod dece. CGF ima osobine hormona, i mada ne utiče na rast odraslih, stimuliše obnavljanje oštećenih tkiva, čak i u slučaju kada su ta oštećenja bila rezistentna na uobičajene metode lečenja. Hlorela se zato može upotrebljavati za lokalno lečenje oštećenog tkiva.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Uzeti 1 dozu (2 tablete) dva puta dnevno.

Hlorela sinergijski deluje sa spirulinom, antioksidantima iz porodice karotenoida i energetskim formulama koje sadrže: propolis, kajenu, koenzim Q10, sibirski žen-šen, vitamine B-1 i B-2 i dr.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro

Ostrovit Chlorella 500 mg / 90 tableta

  • Prodavac: OstroVit
  • Tip: OstroVit
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 960,00RSD


Slični proizvodi

BioTech Usa Spirulina  100 tableta

BioTech Usa Spirulina 100 tableta

SpirulinaPodmlađ..

1.210,00RSD

Tagovi: Ostrovit Chlorella 500 mg / 90 tableta