• BioTech Usa Spirulina 100 tableta

Spirulina

 • Podmlađuje organizam
 • Podiže imunitet
 • Ubrzava metabolizam
 • Poboljšava koncetraciju i pamćenje
 • Poboljšava krvnu sliku i rad digestivnog trakta
 • Pakovanje od 100 tableta, 450 mg po tableti

Spirulina je jednoćelijska, slatkovodna, plavo-zelena alga koja sadrži preko 100 nutrijenata poput vitamina, minerala, mineralnih soli, proteina i drugih aktivnih jedinjenja. Radi se o algi u obliku spirale koji je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koje stvaraju kiseonik i koje su omogućile evoluciju i stvaranje života. Spirulina je zapravo vrsta cijanobakterija pogodna za ishranu ljudi. Jedan je od najstarijih živih organizama na Zemlji, Asteci su je koristili kao dragocen izvor hrane. U mnogim kulturama, spirulina je i dalje deo redovne dijete.

Spirulina je bogata hranljivim sastojcima, od kojih neki nisu pristuni u prosečnim svakodevnim namirnicama. Spirulina sadrži značajne količine kalcijuma, niacina, kalijuma, magnezijuma, vitamina B i gvožđa. Takođe sadrži esencijalne aminokiseline (jedinjenja koja su gradivni blokovi proteina). U stvari, proteini čine oko 60 do 70 procenata suve težine Spiruline.

Oksidativna oštećenja mogu naštetiti vašoj DNK i ćelijama. Ova oštećenja mogu dovesti do hroničnih upala, što doprinosi raku i drugim bolestima. Spirulina je fantastičan izvor antioksidanata, koji mogu zaštititi od oksidativnih oštećenja. Njena glavna aktivna komponenta naziva se fikocijanin. Ova antioksidativna supstanca takođe daje spirulini jedinstvenu plavo-zelenu boju. Fikocijanin se može boriti protiv slobodnih radikala i inhibirati proizvodnju inflamatornih signalnih molekula, pružajući impresivne antioksidativne i antiinflamatorne efekte.

Studije pokazuju da spirulina može smanjiti trigliceride i „loš“ LDL holesterol, a istovremeno može povisiti „dobar“ HDL holesterol. Takođe, suplementi spiruline su vrlo efikasni protiv alergijskog rinitisa, smanjujući različite simptome.

Spirulina se preporučuje osobama koje su izložene stresu, psihofizičkom naporu i predstavlja energiju za aktivan život.

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u tabletama sa algom spirulina (Arthrospira platensis).

Aktivni sastojak

U 100 g proizvoda

U 1 tableti

U dnevnoj dozi (8 tableta)

%PDU*

Sprašena alga spirulina

(Arthrospira platensis)

7,45 g

450 mg

3600 mg

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Sastojci: Sprašena alga spirulina (Arthrospira platensis); sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; omotač [stabilizatori (polivinil alkohol polietilenglikol-graft kopolimer, polivinil alkohol), sredstva protiv zgrudvavanja (talk, mono- i digliceridi masnih kiselina)]; sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid).

Način primene: Popiti 2 puta dnevno po 4 tablete uz čašu vode.

Informacije o alergenima: proizvedeno u pogonu u kom se prerađuju i MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, SUMPOR-DIOKSID, ŠKOLJKAŠI i OSTALI MEKUŠCI, i JEZGRASTO VOĆE.

Nutritivna vrednost proizvoda:

Nutritivne informacije

U dnevnoj dozi (8 g)

U 100 g proizvoda

Energetska vrednost

304,8 kJ/51,8 kcal

1280 kJ/217,6 kcal

Masti

- od toga zasićene masti

<0,01 g

<0,01 g

1,84 g

0,38 g

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

0,24 g

<0,01 g

25,81 g

0,92 g

Vlakna

0,28 g

30,23 g

Proteini

0,30 g

31,27 g

So

<0,01 g

<0,10 g

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka preparata. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece.

Najbolje upotrebiti do: kraja datuma utisnutog na pakovanju (dan/mesec /godina).

Serija: označeno na pakovanju (LOT broj).

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 18423/2021 od 25.03.2021. godine.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro

BioTech Usa Spirulina 100 tableta

 • Prodavac: BioTech
 • Tip: BioTech Usa
 • Raspoloživost: Na lageru
 • 1.210,00RSD


Slični proizvodi

Ostrovit Chlorella 500 mg / 90 tableta

Ostrovit Chlorella 500 mg / 90 tableta

Hlorela (lat. Ch..

960,00RSD

Tagovi: Diastar Suplementi - Spirulina