• BioTechUsa Kazein 908g

Kazein

  • 100% iz izvora kazeina, najboljeg postepeno apsorbujućeg proteina
  • pravi anti-katabolički protein
  • postepen dotok aminokiselina
  • najbolja apsorpcija
  • visok nivo glutamina
  • odličan za upotrebu pred spavanje

Obezbedite vašem telu konstantan dotok amino kiselina u krvotok, čak i do 7-8 sati. Ovo je pogotovo poželjno pre odlaska na spavanje gde vaši mišići ostaju bez hrane puno sati, kao i između obroka kada iz nekog razloga postoji veliki razmak između dva obroka. Postepena apsorpcija kazeina čini ovaj protein više efikasnim u sprečavanju katabolizma, odnosno razgradnje mišića.

Kazein je osnovni gradivni protein mleka koji čini 80% svih njegovih proteina, i proteina mlečnog seruma (surutke) koji čine 20%. Mleko sadrži oko 3-3,5% (30-35 g/l) proteina što čini oko 28% suve materije. Ovo ukazuje da je mleko namirnica bogata proteinima, međutim konzumiranje mleka znači ujedno i unos laktoze i mlečnih masti koje spadaju u kategoriju loših, zasićenih masti a to je ono što želimo da izbegnemo. Naziv kazein potiče od latinske reči „caseus“ što znači sir, jer se zgrušavanjem kazeina omogućava proizvodnja sira i predstavlja osnovni protein u njemu. Kazein je najvažniji protein mleka ne samo zato što je u najvećem procentu zastupljen već i zbog njegovih tehnoloških osobina (proizvodnja sira, mlečno – kiselih proizvoda).

Kazein je kompletan protein jer sadrži sve aminokiseline koje ulaze u sastav proteina. Važno je da se razume razlika između kompletnog proteina i njegove biološke vrednosti, koja zavisi od odnosa i zastupljenosti pojedinih aminokiselina u njemu. Kazein sadrži relativno velike količine glutaminske kiseline i prolina, pored toga sadrži i znatne količine leucina, lizina, valina i asparaginske kiseline. Kao i svi proizvodi BioTechUsa i Casein Zero se sastoji od bezbednih i pažljivo biranih sastojaka.

Pakovanje: 908 g (približno 36 doza)

Nutritivna vrednost:

Nutritivne informacije

U 100 g

U jednoj dozi (30 g)

%RU/30 g

Energetska vrednost

1479 kJ/349 kcal

444 kJ/105 kcal

5 %

Proteini

78 g

23 g

47%

Ugljeni hidrati

-od čega šećeri

2,4 g

0,2 g

0,72 g

0,06 g

0,3 %

0,1 %

Masti

-od čega zasićene

2,8 g

1,8 g

0,84 g

0,54 g

1,2%

2,7 %

So

1,6 g

0,48 g

8 %

Sastav proizvoda:

Sadržaj aktivne komponente (min)

U 100 g

U 1 dozi (30 g)

%RU

Koncentrat mlečnih proteina i kalcijum-kazeinat

90 g

27 g

45

RU=Referentni unos za odrasle

Ostali sastojci: delimično hidrogenizovana kokosova mast, aroma vanile , ugušćivač: natrijum karboksimetilceluloza, so, emulgator: sojin lecitin, regulator kiselosti: kalijum-tartarat, zaslađivači: sukraloza i steviol glikozidi, vanilin, boja Tartarzin (može imati negativan uticaj na aktivnost i pažnju kod dece).

Preporučena upotreba: razmutiti jednu mericu praha (30 g) sa 350 ml vode ili obranog mleka uveče pre spavanja. Za najbolji rezultat, preporučuje se priprema uz pomoć šejkera.Pripremati neposredno pre konzumiranja!

Informacije o alergenima: Proizvod sadrži MLEKO i SOJUProizvodi se u pogonu u kome se za izradu hrane koriste JAJA, GLUTEN, LJUSKARI, SUMPOR-DIOKSID I JEZGRASTO VOĆE.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda, prekinuti upotrebu i konsultovati se sa lekarom.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren na hladnom (5°C-20°C) i suvom mestu daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i sunčevih zraka.

Najbolje upotrebiti: do datuma utisnutog na pakovanju (dd/mm/gggg) Serija: označeno na pakovanju (LOT broj)

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 8753/2016 od 08.04.2016. god.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro

BioTechUsa Kazein 908g

  • Prodavac: BioTech
  • Tip: BIOTECH USA
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 3.560,00RSD


Tagovi: BioTechUsa Casein 908g